Integritetspolicy

Personuppgifter

AddBooks värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är AddBooks målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Denna policy hjälper dig bl.a. att förstå vilken slags information AddBooks samlar in och hur denna används. Genom att godkänna policyn på Sajten i samband med köp eller lämnande av uppgifter så samtycker du till behandling av dina personuppgifter i enlighet med nedan. AddBooks är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter behandlar vi

Vi kommer att behandla de personuppgifter som du lämnar eller har lämnat till oss eller som vi samlat in på Sajten genom cookies. De personuppgifter som AddBooks behandlar är ditt personnummer, namn, e-postadress, köp-, betal- och orderhistorik, leveransadress, IP-adress och telefonnummer. Betal- och kreditkortsnummer behandlar och lagrar vi inte.

Hur använder vi dina personuppgifter

Uppgifterna kan användas för identifikation, direktmarknadsföring, kundundersökningar, nyhetsbrev samt för statistikändamål. Uppgifterna kan även användas för utskick per post, sms och e-post. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund. Uppgifterna kan vidare komma att användas för att analysera köpvanor i syfte att förse dig med relevant information och marknadsföring samt för att förbättra Sajten, betalningslösningar och betalningsprocesser.

Hur skyddar vi dina personuppgifter

För att hålla de personuppgifter vi behandlar i säkert förvar har vi vidtagit flera säkerhetsåtgärder: Vi har implementerat säkerhetsrutiner, tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina personuppgifter såsom certifieringsteknik för webbläsare. Vidare har vi vederbörliga brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång till nätverket. Tillgång till de utrymmen där personuppgifterna lagras är begränsad och det krävs att de anställda identifieras för åtkomst. AddBooks använder sig även av SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via Internet.

Hur länge sparas mina personuppgifter

Om du samtyckt till att vara registrerad kund hos AddBooks sparas dina uppgifter tillsvidare, eller tills du som kund meddelar oss annat. Du kan när som helst begära att dina uppgifter makuleras. Du som kund kontaktar då AddBooks kundservice.

Tillgång till och korrigering av dina personuppgifter

Vi på AddBooks vill alltid vara transparenta med hur vi behandlar dina uppgifter. Om du vill få insyn i din personuppgiftsbehandling har du rätt att begära att få tillgång till dina uppgifter. Om du vill ha sådan information ska du lämna in en skriftlig begäran till oss. Begäran ska enligt gällande personuppgiftslagstiftning skickas in underskriven av dig per post. Den kan alltså inte skickas per e-post. Du har själv möjlighet att logga in på ditt användarkonto och rätta till felaktiga uppgifter. AddBooks vill säkerställa att dina personuppgifter är korrekta och uppdaterade. Om någon av de uppgifter du lämnat till AddBooks förändras, t ex om du ändrar din e-postadress, namn eller om du vill säga upp ditt användarkonto, vänligen lämna AddBooks korrekta uppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till kundservice@addbooks.com. Du har rätt att när som helst begära att personuppgifterna rättas eller raderas.

Länkar

AddBooks kan länka till andra webbplatser som ligger utanför AddBooks kontroll och webbplatser utanför AddBooks kontroll kan länka till hemsidan. Även om AddBooks försöker säkerställa att AddBooks enbart länkar till webbplatser som delar AddBooks personuppgifts- och säkerhetsföreskrifter enligt Integritetspolicyn är AddBooks inte ansvarig för skydd eller sekretess av information eller personuppgifter som Du tillhandahåller på andra webbplatser. Du bör iaktta försiktighet och läsa personuppgiftsföreskrifterna för den aktuella Sajten.

Hur länge sparas mina personuppgifter

På AddBooks webbplats används cookies. Cookies är små textfiler som lagras på besökarens dator och som är möjliga att använda för att följa vad besökaren gör på sajten. Det finns två huvudtyper av cookies: 1) en permanent cookie ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid. 2) en sessionscookie lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare. AddBooks använder cookies för att förbättra sajten för besökaren; t ex genom att anpassa sajten efter besökarens önskemål, val och intressen, kunna hjälpa dig att hålla reda på vilka varor du lagt i din varukorg, kunna hantera ditt köp, säkerställa att besökaren loggat in på sajten och därigenom slipper logga in på varje ny sida denne besöker, för att kunna anpassa våra tjänster så att du får reklam som är relevant för dig och för att kunna fullgöra våra åtaganden vid köp. Permanenta cookies används bland annat för att lagra dina eventuella personliga inställningar hos AddBooks så att du exempelvis slipper göra om vissa val varje gång du besöker vår hemsida samt för att anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig. Sessioncookies används bland annat i syfte att kunna registrera statistik över användandet av vår hemsida. Genom att godkänna AddBooks allmänna villkor och/eller denna Integritetspolicy och använda AddBooks hemsida, samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som sägs här. Om du inte accepterar att cookies används, kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en fråga varje gång AddBooks hemsida försöker placera en cookie på din dator. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas, se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk. Notera att om du väljer att inte acceptera cookies kommer du inte att kunna genomföra köp på vår hemsida. Funktionaliteten kan även i övrigt komma att begränsas.

Kontakta oss

Vårt mål är att alltid att ge dig saklig och korrekt information om hur vi använder dina personuppgifter. På AddBooks är våra kunders personliga integritet viktig för oss och att du som kund alltid ska känna dig trygg när du lämnar dina uppgifter till oss. Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via kundservice@addbooks.com.